Oei-Oei vereniging
De kleinste vereniging van Achterveld


Oei-Oei Doordouwersprijs

Februari 2016: De Oei-Oei vereniging is na 35 jaar gestopt met het uitreiken van de Doordouwersbokaal. In 1981 werd de vereniging opgericht door Piet van Uhm, Nol Wessels en Jan van Hamersveld jr. in het enige echte, toen al zogenoemde, proathuus. Het doel was het carnaval in Achterveld op een ludieke manier te stimulieren. Dat is gelukt. Er zijn vele mooie momenten en lollige avonturen beleefd door vele carnavallisten door toedoen van de Oei-Oei vereniging.
Naast talloze ludike acties werden jaarlijks handgemaakte onderscheidingen uitgereikt en als ultieme prijs was daar de Doordouwersbokaal; uitgangspunt voor deze bokaal is een persoon of een groep die tijdens het carnaval veel heeft bijgedragen aan het welslagen van dit evenement in dat jaar: dus veel aanwezig zijn, meedoen en blijven opletten, orgineel zijn, een drankje nemen voor eigen maar ook andermans plezier, de resten van een overvloedig feest deponeren op de plaats waar het hoort en niet te vergeten vooral vrolijk door het leven gaan deze 5 dagen.

Het carnaval in Puupenkoppenland is een mooi feest geworden. De Oei-Oei vereniging denkt dat het doel van de vereniging ruimschoots behaald is. De activiteiten zijn daarom stilgelegd. De gouden wisselbokaal van de Doordouwersprijs is natuurlijk goed geconserveerd en krijgt nog een mooie bijzondere plek. Daarover later meer want de Oei-Oei is natuurlijk niet verdwenen.

Tot ziens in Puupenkoppenland, alaaf!

Bestuur Oei-Oei vereniging


Doel van de vereniging is, ook nu na het stoppen van de uitreiking van de Doordouwersprijs, op een ludieke wijze het carnaval in Puupenkoppenland te stimuleren. Daarvoor werden verschillende activiteiten georganiseerd zoals het uitreiken van de altijd originele, handgemaakte Oei-Oei-onderscheiding.
Op dinsdagavond, vastenavond, benoemde de Oei-Oei-vereniging iemand of een groep tot Doordouwer van het gezellige carnavalsfeest. Criteria waren dat hij/zij op een gezellige en originele manier het gehele carnaval een vrolijke bijdrage leverde aan het welslagen van het carnaval in Puupenkoppenland. Daarvoor lette het bestuur persoonlijk op tijdens het gehele weekeinde en hield in ogenschouw dat er ook nog andere motivaties waren voor het benoemen van de Doordouwer van het jaar.

Overzicht winnaars Doordouwerswisselbokaal

Overzicht winnaars Orginaliteitswisselbokaal

 

OeiOei

De Oei-Oei vereniging is de kleinste vereniging van Achterveld, opgericht in 1981 door Piet van Uhm, Nol Wessels en Jan van Hamersveld.
De Oei-Oei houdt domicili in het Oei-Oei praothuus, buiten carnavalstijd ook bekend als H.C.R. De Roskam.

 

 

Doordouwersprijs 2015 voor Thijs van Ruitenbeek

Aan het eind van wederom een lang en ook bijzonder gezellig carnavalsfeest maakte voorzitter van de Oei-Oei vereniging Jan van Hamersveld de winnaar bekend van de Doordouwerswisselbokaal. Het bestuur van de de Oei-Oei besliste dinsdagavond dat Thijs van Ruitenbeek zich de Doordouwer van 2015 mag noemen.

Thijs

Verrassing
Een extra verrassing want Thijs was slechts enkele minuten daarvoor ook al gehuldigd op het podium in café De Hessenkar als lid van van de Deurkrukken; deze groep won de Puupenkoppenlandoriginaliteitswisselbokaal.
De voorzitter van de Oei-Oei liet weten dat de Deurkrukken zich vrolijk presenteerden in het feest. Hun verschijning in Puupenkoppenland was een originele bijdrage.
Kort voor het bestuur dinsdag besliste moest nog even worden afgewacht of de juistheid van deze beslissing terecht was. Een aantal leden had namelijk even tijd nodig om in de chill room bij te komen van alle drukte. Maar gelukkig hielp de afkoeling onder het afdak van de Hessenkar om de Deurkrukken weer actief te krijgen in het café.
Dat Thijs van Ruitenbeek benoemd is tot Doordouwer 2015 heeft hij te danken aan zijn presentatie. Natuurlijk waren alle leden van de Deurkrukken het hele weekeinde een vrolijke en leuke bijdrage aan het carnavalsfeest maar Thijs viel bij het bestuur op door de bewondering die hij uitsprak voor iedereen die in Puupenkoppenland op een positieve en leuke manier geniet van de gezelligheid, het bijpraten tijdens een drankje en dit ook nog eens zo lang volhoud. En dat terwijl hij er zelf één van de beste voorbeelden van is.

 

 

Deurkrukken

Deurkrukken met de Puupenkoppenlandoriginaliteitswisselbokaal.


Buughoazen afwezig
Eerder deze dinsdagavond was voorzitter Jan van Hamersveld nog op zoek naar de carnavalsgroep de Buughoazen. Dit namelijk omdat het bestuur van de Oei-Oei het heeft behaagd de leden van de Buughoazen een lintje te geven. Dit voor hun bijzondere steun en support aan de Oei-Oei. Helaas bleek geen van de leden aanwezig waardoor de lintjes in bezit blijven van de Oei-Oei vereniging.
De lintjesregen leverde wel degelijk verschillende benoemingen op. Zo ontvingen Prins Bok II en zijn adjudanten een lintje en bijvoorbeeld ook verschillende horeca-uitbuiters, ereleden en bijzondere leden van verdienste van de Oei-Oei.

 
 

33ste Doordouwer Wisselbokaal 2014 voor: Pieter van Uhm.

Pieter ontving de beëdiging omdat hij op een originele, vrolijke en carnavaleske manier vijf dagen feestvierde. Een voorbeeld voor iedereen omdat hij laat zien dat carnaval gaat om vertier en plezier met anderen en daarbij ook nog eens alles van 's morgens vroeg tot diep in de nacht alles heeft meegemaakt.

Pieter van Uhm is een nazaat van medeoprichter van de Oei Oei-vereniging, Piet van Uhm.

De Oei Oei-vereniging bestaat dit jaar 33 jaar. Het jubileum werd groots erkend.
De Doordouwersprijs werd dus ook voor de 33-ste keer bekendgemaakt.

Pieter van Uhm

Op het moment van bekendmaken was hij even afwezig voor een sanitaire stop. Maar met veel trots ontving Pieter van Uhm dinsdag de wisselbokaal voor Doordouwer van het jaar uit handenvol Oei Oei-voorzitter Jan van Hamersveld.

 

 
 

Vlotte Meiden

 

Puupenkoppenland Orginaliteitswisselbokaal 2014 wordt in ontvangst genomen door delegatie van de Vlotte Meiden.

De carnavalsgroep ontving de prijs omdat ze zich op een originele manier presenteerden. Daarmee verwacht de jury dat de vriendinnenclub zich nog vaker tijdens het Achterveldse carnaval zal laten zien.

De vrolijke groep was niet helemaal compleet tijdens de uitreiking maar liet zich vertegenwoordigen door een representatieve delegatie.

 
 
 
 

Doordouwer Wisselbokaal 2013 naar vrolijke Deerendolls.

De secretaris van de Oei-Oei-vereniging had de eer de Doordouwers Wisselbokaal te kunnen uitreiken aan de Deerendolls. Deze super gezellige meidenclub vierde carnaval op ludieke en vrolijke wijze. Iedere kroeg in Puupenkoppenland friste helemaal op als de Deerendolls verschenen. De dames lieten zich niet doordraaien maar waren met hun monsterlijk leuke uitdossingen wel om op te vreten.

  deerendolls  
 

Puupenkoppenland Orginaliteitswisselbokaal 2013 voor één jaar in handen van de Reutemeteuten.

Vaak gaat de Puupenkoppenland Orginaliteitswisselbokaal naar aanstormend talent. Zo ook in 2013. Met dit verschil dat de leden van de Reutemeteuten al heel wat jaartjes meelopen in het carnaval. Tot genoegen van velen. De Reutemeteuten deden dit jaar voor het eerst mee in een (her)nieuwde samenstelling en het bestuur van de Oei-Oei verheugt zich nu al op de vele keren dat de Reutemeteuten de komende jaren er weer gezellig bij zijn.

  reutemeteuten  

 

Puupenkoppenland Orginaliteitswisselbokaal 2012 voor Deeren Dolls (Free Riders).

De meidenclub Deerendolls mochten zich verheugen op de Puupenkoppeland Orginaliteitswisselbokaal 2012. De vriendinnen togen dagelijks vanaf vrijdag vrolijk en fris naar het carnavalsfeest. Het bestuur van de Oei Oei denkt dan ook dat Puupenkoppenland in de toekomst nog veel van deze dames zal zien.

freeriders

 

De Doordouwers Wisselbokaal is in 2012 niet uitgereikt. De Oei Oei maakt ieder jaar de keuze wie deze eer ten deel valt en of deze wordt uitgereikt. Dit keer kon niet aan de verwachting van deze eervolle prijs worden voldaan. Jammer maar gelukkig zijn er vele carnavalsvierders die wel leuk meedoen met het feest.

 
 
 
  tante  

Doordouwer Wisselbokaal 2011 wellicht richting Marokko: Marijke Bouwman en Annette Hazelaar orgineel aanwezig.

Voorzitter van de Oei-Oei vereniging Jan van Hamersveld reikte voor de 30ste keer de Doordouwer Wisselbokaal uit. Dit keer ging de prijs naar Marijke Bouwman en Annette Hazelaar. Hun orginele wijze van carnaval vieren was aanleiding om de bokaal te overhandigen. Met hun creatie "Mijn tante uit Marokko (met haar nichtje)" was prachtig uitgevoerd en vrolijk om te zien, origineel verwijzend naar de actualiteit en natuurlijk, zoals het hoort ook omte lachen.

 
 

Originaliteitswisselbokaal 2011 voor de Superzuupers

Vrolijke en olijke nonnetjes die uiteraard niet onopgemerkt bleven bij hun manlijke leeftijdgenoten maar wel ludiek en carnavalesk omgingen met het feest. Het bestuur van de Oei-Oei vereniging denk dat Puupenkoppenland nog veel van deze groep te zien krijgt de komende jaren.

  superzuupers  
  Het bestuur feliciteert nogmaals de winnaars namens alle leden van de Oei-Oei.  

 
  roeiroei  
         
 

Doordouwer Wisselbokaal 2010 voor Willem Huurdeman jr en Michiel Boerrichter

WillemMichiel

  Na een koud maar ook weer erg gezellig carnaval in Puupenkoppenland werd voor de 29-ste keer de Oei-Oei Doordouwers Wisselbokaal uitgereikt. Voorzitter en medeoprichter Jan van Hamersveld maakte de winnaars dinsdag 16 februari 2010 rond 23.00 uur bekend.
Willem Huurdeman jr en Michiel Boerrichter waren de gelukkige winnaars. De vrienden waren het gehele carnaval op een orginele en gezellige manier feest aan het vieren en dat werd door het Oei-Oei-bestuur zeer gewaardeerd.
 
 

Originaliteitswisselbokaal 2010 naar de Bloopers

De vriendinnengroep De Bloopers had geen Blooper in het carnaval van 2010. De in Panter-print geklede club meiden ontving de Originaliteitswisselbokaal. Van deze meiden mag Puupenkoppenland in de toekomst nog veel verwachten.

 
Bloopers
 
 

Doordouwer 2009: Laura van den Hengel

Het carnaval wordt ouder en de doordouwers jonger. Dit jaar ging de Doordouwerswisselbokaal van de Oei Oei vereniging naar de 17-jarig Laura van den Hengel. Laura werd het hele carnavalsfeest gesignaleerd en vermaakte zich uitstekend. Zoals een echte doordouwer betaamt ging ze helemaal op in het feest en in een andere carnavalsvierder waardoor ze zelfs even bij de bekendmaking niet gevonden kon worden. Ze bleek schuil te gaan onder een blauwe pruik en toen ze daaronder vandaan kwam was ze totaal verbouwereerd. Later op de avond was ze helemaal bekomen van de verassing en ten overstaande van vele oud-doordouwers hield ze alsnog een officiële toespraak. Tijdens deze kleine reünie (foto hieronder) werd het Laura pas helemaal duidelijk in welke eregallerij vanaf nu ook haar naam staat genoteerd.

Van harte gefeliciteerd!

Laura

2009: Laura van de Hengel was even druk tijdens de bekendmaking en daardoor extra verrast.

 
 

Van boven naar onder en links naar rechts:
Sander Wijntjes (ééntje tussedeur) 2005
Dennis van Middelaar (winnaar Orginaliteitswisselbokaal 2002), Benno van Voskuilen 2004, Alex Herder 1995, Jaroen Hoefkens 2008, Jacqueline 1993, Arnoud (secretaris Oei-Oei)
Laura van den Hengel 2009, Peter Bokkers 2003.

doordouwers
 
 

nachtmerries

Originaliteitswisselbokaal 2009: De Nachtmerries

De Originaliteitswisselbokaal 2009 ging naar De Nachtmerries. De dames waren, zoals velen dit jaar, natuurlijk in het thema van dit seizoen: Dweilen met de KRAAN open en maakten daar het hele weekeind op een orginele manier een uitstekend feest van.

 
 

Doordouwer 2008: Jeroen Hoefkens

De meest opvallende onopvallende carnavalsvierder: Jeroen Hoefkens maakte veel gezelligheid en plezier. Zelf was hij van mening dat hij niet anders dan anders carnaval heeft gevierd. En dat is dan ook een van de redenen waarom juist hij de doordouwer van dit jaar is geworden.

Jeroen loopt altijd vrolijk door Puupenkoppenland en draagt op vele manieren bij aan de feestvreugde van het Achterveldse carnaval. Helemaal Top! Gefeliciteerd!

 
  doordouwer 2008 Verrast en blij. Jeroen toont trots de prachtige vergulde bokaal van de Oei Oei vereniging.  
 

Originaliteitswisselbokaal 2008: Ellie Hak

De Originaliteitswisselbokaal 2008 ging (uiteraard) naar Ellie Hak. Als persoonlijke Buutler van de Prins kon haar deze prijs bijna niet ontgaan. Helemaal goed.

 
  orriginaliteitswisselbokaal 2008 Uitbundig is Ellie bij de huldiging door het bestuur van de Oei Oei vereniging.  

 

Doordouwer 2007: Wendy Kerkhof

Traditie-getrouw wordt op de dinsdagavond voor as-woensdag de Doordouwersprijs bekend gemaakt. Doordouwer van 2007 is Wendy Kerkhof. Zij vierde net als haar voorgangers carnaval op een gezellige manier. Een drankje, regelmatig aanwezig en veel lol met anderen. Deze en nog een heleboel andere criteria worden gehanteerd om voor een jaar in het bezit te kunnen komen van deze prachtige gouden bokaal.

Voorzitter Jan van Hamersveld sprak zijn waardering uit voor de prettige wijze waarop Wendy aanwezig was gedurende het carnavalsweekeinde.

 
 

Wendy

Wendy toont trots de beker die zij even daarvoor ontving uit handen van voorzitter van de Oei-Oei.

Wendy: Van harte gefeliciteerd!

 

 

Originaliteitswisselbokaal 2007: De Buughoazen

De originaliteitswisselbokaal 2007 is voor De Buughoazen. Deze veelbelovende jonge groep was dol enthousiast en ontving de prijs als waardering voor de prettige wijze carnaval werd gevierd.

 
 

Buughazen

De Buughoazen verdringen in hun enthousiastme de voorzitter naar de achtergrond.

Buughoazen: Van harte gefeliciteerd!

 

 
 

Mede-oprichter neemt afscheid van Oei-Oei

In 1981 richtte Nol Wessels, samen met Piet van Uhm en Jan van Hamersveld, de Oei-Oei vereniging op. Op zondag 11 februari 2007 trad Nol Wessels terug uit het bestuur nadat hij meer dan 26 jaar lang actief was en de de functie van secretaris bekleedde.

Nol was en is naast de Oei-Oei zeer actief geweest voor een groot aantal activiteiten. Daarvoor werd hij in 1995 reeds onderscheiden door carnavalsvereniging "De Puupenkoppen" met de Krentenpuup.

Door de voorzitter van de Oei-Oei, Jan van Hamersveld, kreeg Nol Wessels voor zijn bijzondere inzet voor de Oei Oei het ere-lidmaatschap aangeboden.

Wessels nam afscheid omdat hij na jaren wat gelegenheid wil hebben om met kinderen en kleinkinderen meer tijd door te brengen.
Wie Nol Wessels gaat opvolgen als secretaris wordt bekend na de volgende Algemene Ledenvergadering van de Oei-Oei vereniging.

Nol  

 
 

Carnavalsdoordouwer 2006 ROSA KOK

Al 25 jaar lang om 23.00uur reikt de OEI-OEI Vereniging de doordouwersbokaal uit aan een persoon die zich het afgelopen weekend heeft ingespannen het feest zo gezellig mogelijk te vieren. Dat betekent dus veel aanwezig zijn, meedoen en gezellig blijven, origineel zijn en een drankje nemen voor eigen maar ook voor andermans plezier. En niet te vergeten, vooral vrolijk door het leven gaan deze 5 dagen. Deze en nog een heleboel andere criteria worden gehanteerd om voor een jaar in het bezit te kunnen komen van deze prachtige gouden bokaal.

Dit jaar was het de 25e keer dat onze Voorzitter Jan van Hamersveld de beker uit mocht reiken. En dat Rosa Kok de winnares werd is geen toeval. Rosa huppelt al 25 jaar mee in het carnavalsgedruis omdat ze 25 jaar in Achterveld woont. Volgens Rosa is Carnaval haar heilig en daar gaat alles voor opzij.
Dat de animo groot is om deze beker een keer in je bezit te krijgen laat zich raden, want op de avond van de uitreiking in Café "De Hessenkar" zijn er toch nog zo'n 300 enthousiaste carnavalsvierders in de benen.

Op deze avond wordt ook de PUUPENKOPPENLANDORIGINALITEITSWISSELBOKAAL uitgereikt. Dit jaar waren De Barbieren de gelukkige. Een jonge groep die zich met "Formule 3 Wheelers" in de optocht manifesteerden

Op de foto een gelukkige Rosa die blij is met de uitverkiezing.

Rosa  

 

Carnavalsdoordouwer 2005 ééntje tussedeur

Dinsdagavond 8 februari is weer de Doordouwersbokaal uitgereikt. Deze prachtige gouden bokaal is voor de 24e keer uitgereikt door onze voorzitter Dhr Jan van Hamersveld. Dit jaar aan de Hofkapel van De Puupenkoppen, dweilorkest ééntje tussedeur.

Uitgangspunt voor deze bokaal is een persoon of een groep te die tijdens het carnaval veel heeft bijgedragen aan het welslagen van dit evenement: dus veel aanwezig zijn, meedoen en blijven opletten, orgineel zijn, een drankje nemen voor eigen maar ook andermans plezier, de resten van een overvloedig feest deponeren op de plaats waar het hoort en niet te vergeten vooral vrolijk door het leven gaan deze 5 dagen. Deze en nog een heleboel andere criteria worden gebruikt voor de uiteindelijke toekenning van de Doordouwersbokaal.

Dit keer is de keus dus gevallen op dweilorkest ééntje tussedeur: al 34 jaar spelen ze met de carnaval voor de Prins en zijn raad en met veel verve wordt steeds weer aan deze opdracht voldaan, Vandaar deze goede keus want dit zijn de echte doordouwers voor 2005.

Aan alle anderen wil ik zeggen ga zo door want voor je het weet sta je met de beker op het podium. De Puupenkoppenlandoriginaliteitswisselbokaal werd gewonnen door (hoe kan het anders) Prins Bernhard; heel goed uitgebeeld door Andy Boutens. 5 dagen lang heeft hij genoten van een kop met haar die hij al jaren mist.

Proficiat ééntje tussdeur,
Proficiat Andy (ook namens de Ankervelders),

Nol Wessel

bokaal

Bernhard kon niet bij het defilé weg en liet de prijs in ontvangst nemen door Juliana.

Wim

Voorzitter Jan van Hamersveld (deze avond in dubbelfunctie) reikt de Doordouwerswisselbokaal uit aan de kapelleider van dweilorkest ééntje tussedeur: Wim Wouters.

 

Winnaars Doordouwerswisselbokaal Oei Oei vereniging

1982 Rens Wouters
1983 Willem Kok
1984 John Baalman
1985 De Halve Zolen
1986 Pieter Bokkers en Marijke Hazelaar
1987 Ries Hazelaar
1988 Andy en Hetty Boutens
1989 Karel van den Berg
1990 Jan Hazelaar
1991 Sjaak Schreuder
1992 Wim de Vette
1993 Jacqueline en Arnoud (kap. Haak en z'n maatje)
1994 Wim Herder
1995 Prins Yabbadoo en Adj. Bambam
1996 Chantal Kerkhof en Annette Tolboom
1997 Anton van Daatselaar
1998 De Halve Zolen
1999 Stefan van de Pol
2000 Ingrid Kooloos
2001 Richard Kerkhof
2002 Margriet de Vette-Hak (ski-ster)
2003 Peter Bokkers (P. zn.)
2004 Benno Voskuilen en Bas Huurdeman (de Irritantjes)
2005 dweilorkest ééntje tussedeur
2006 Rosa Kok (post-beambte)
2007 Wendy kerkhof
2008 Jaroen Hoefkens
2009 Laura van den Hengel
2010 Willem Huurdeman jr en Michiel Boerrichter
2011 Marijke Bouwman en Annette Hazelaar (M'n tante uit Marokko en haar nichtje)
2012 geen doordouwer
2013 Deerendolls
2014 Pieter van Uhm
2015 Thijs van Ruitenbeek (The Mask, Deurkrukken)


Winnaars Puupenkoppenlandorginaliteitswisselbokaal

1992 Jailhouse
1993 de Feestliftjes
1994 Hollyhobby
1995 de Sapjes
1996 de Zeemeerminnen
1997 de Lanterfantjes
1998 Dinges
1999 de Stewardesjes
2000 Cliek Paniek
2001 Confettievreters
2002 de Schumzuigers
2003 Eensteekjelos
2004 de Groentjes
2005 Bernard en Juliana
2006 de Barbieren
2007 de Buughoazen
2008 Ellie Hak
2009 de Nachtmerries
2010 De Bloopers
2011 De Superzuupers
2012 Deerendolls (Free Rides - Taxi)
2013 Reutemeteuten (Grieken)
2014 Vlotte Meiden (Uiltjes)
2015 Deurkrukken (The Masks)